Vijf van Studio Ministek – week #42: Eames!

Design werd mij met de paplepel ingegoten. Eén van mijn favoriete ontwerpers, of eigenlijk twee, zijn Charles en Ray Eames. Hun prachtige, nog immer eigentijdse ontwerpen leven voort bij het Zwitserse design label Vitra (mijn favoriete design label) – al struikel je over de reproducties van andere fabrikanten. Eames’ ontwerpen doen het super in de kinderkamer. Hoog tijd dus voor 5 x Eames!

Hier werd met IKEA Stuva-kastjes en een houten plank een eenvoudig, maar sprekend bureau gebouwd en daarbij pronkt de Eames’ Plastic Side Chair (DSW). De variant met het verchroomde onderstel (DSR) is ook een fijne, fraaie stoel voor aan het bureau. In z’n schommelende broer  (RAR) is het fijn voorlezen, voeden of gewoon relaxen. Alle ontwerpen stammen al uit 1950!

Deze olifant is nu al bijna 4 jaar ons ‘huisdier’. Eigenlijk onvoorstelbaar, dat het oorspronkelijke ontwerp uit 1945 stamt. Deze vrolijke vriend is zowel bij ons eigen grut als bij het bezoek favoriet. En menig voorbijganger heeft deze hem al met ‘n grijns op het gezicht door het keukenraam aangestaard. Zitten, klauteren of als krukje bij het tandenpoetsen. Ook is het een beproefde verstopplek. Maar wees bij dat laatste bedacht op tranen wanneer je uk op een dag zo groot is geworden, dat hij vast komt te zitten;-)

En als uitsmijter een opgeruimd huis: geen rondslingerende jassen, tassen en prullaria meer met deze kleurrijke kapstok. Hij heet niet voor niets ‘hang it all‘. Ray Eames ontwierp ‘m in 1953.

Volg jij Studio Ministek al op Facebook of Twitter? Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste Vijf van Studio Ministek en meer. Wil je weten hoe je de inrichting van je huis of kinderdagverblijf beter kunt afstemmen op de behoefte van kind(eren)? Of wil je dat de wachtruimte in je praktijk een fijne en ontspannen plek voor kinderen wordt? Of heb je een andere vraag rond kind en interieur? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.