Vijf van Studio Ministek – week #39: Appels!

Inspiratie voor de Vijf van Ministek ontstaat soms op onverwachte plekken. Dit weekend wipte ik voor wat cadeautjes langs bij De Houten Speelboom in Elst. Niet zomaar een speelgoedwinkel, maar eentje met een ziel, gepassioneerd personeel en – niet onbelangrijk – een fantastisch assortiment. Daar, prominent voor de ingang, stond een grote kist met blinkende Elstars die werden uitgedeeld aan klanten. Happend in een knapperige appel wist ik ineens wat het thema van deze week zou zijn.

Niet knapperig, maar lekker wollig en zacht, is deze knuffelappel van Amerikaanse Blabla. Heerlijk voor in de leeshoek, in bed of gewoon om mee te spelen.

Deze houten appel, die ooit door het leven ging als zwart krijtbord, werd voor de volgende generatie appelgroen geschilderd en voorzien van knoppen. Met kleine knijpertjes hang je er eenvoudig interessante dingen aan voor je baby. Zoals deze zwart-wit kaarten van We Gallery, die de visuele ontwikkeling van een baby stimuleren.

Ze knallen je tegemoet, de appels op de retrobehangetjes van Kek Amsterdam en Bora. Dergelijk ‘druk’ behang kan prima als je het combineert met rustige, wat meer ingetogen meubels en accessoires. Of kies voor een vrolijke poster, als je voor een flexibelere oplossing wilt gaan. Deze is van de Italiaanse designer Enzo Mari en kost een klein vermogen. Showler & Showler hebben een exemplaar dat vriendelijker is voor de portemonnee.

 

Volg jij Studio Ministek al op Facebook of Twitter? Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste Vijf van Studio Ministek en meer. Wil je weten hoe je de inrichting van je huis of kinderdagverblijf beter kunt afstemmen op de behoefte van kind(eren)? Of wil je dat de wachtruimte in je praktijk een fijne en ontspannen plek voor kinderen wordt? Of heb je een andere vraag rond kind en interieur? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.