Vijf van Studio Ministek – week #36: Cijfers en letters!

 

De cijfers en letters vliegen ons thuis om de oren. Door de dag heen wil dochterlief weten met welke letter ‘stoel’ begint. Of ‘bus’. Of ‘huis’. Ook wil ze ‘plussen’ (rekenen). En zingt ze en passant luidkeels “A, B, D, E of G…”. Cijfers en letters zijn het helemaal voor onze vierjarige. Hoe kom je thuis, in de groep of in de klas op een aansprekende manier tegemoet aan cijferhonger en letterkoorts?

Deze kekke stoelen van het Franse Tabisso komen uit de kidscollectie van de productlijn Typographia. Van A tot Z èn 0 tot 9. Met z’n zithoogte van 35 cm geschikt voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Vrolijk en ook nog eens super praktisch omdat ze stapelbaar zijn.

Niet spelen op de trap!! Bekende kreet? Met zo’n trap wordt het natuurlijk helemáál een uitdaging om daar aan gehoor te geven. Dan zo’n fijne hinkelbaan. Met masking tape zit hij zo vast èn is hij zo weer weg als het grut er op uitgekeken is. Gegarandeerd een hit! 

ABC-Stoelen, hippe trappen of snelle hinkelbanen een stap (of sprong) te ver? Stil dan de cijferhonger en letterkoorts met deze stijlvolle cijferkaarten van Child Inspire Design of deze prachtige ABC-poster van Showler & Showler. In Nederland te koop bij o.a. bij grasonderjevoeten.nl, één van mijn favoriete webwinkels. 


Volg jij Studio Ministek al op Facebook of Twitter? Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste Vijf van Studio Ministek en meer. Wil je weten hoe je de inrichting van je huis of kinderdagverblijf beter kunt afstemmen op de behoefte van kind(eren)? Of wil je dat de wachtruimte in je praktijk een fijne en ontspannen plek voor kinderen wordt? Of heb je een andere vraag rond kind en interieur? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.