Vijf van Studio Ministek – week #25: Verstoppen!

Kinderen verstoppen zich graag, zelfs baby’s. Vorige maand plaatste ik op Facebook een foto van de Bobles hut, die hier in huis groot favoriet is – zowel bij ons eigen grut als bij het bezoek. Deze week nog vijf ideeën om een fijne terugtrekplek te creëeren. 

Verstoppen, slapen en spelen doe je met het bed Rocky van het Duitse duo Jäll & Tofta. Een (schommel)wieg met zitgedeelte (ook mooi voor in de woonkamer!), ledikant, peuterbed, juniorbed en verstopplek in één. Wàt een mooi design!

Nog zo’n multifunctioneel ontwerp: Kinkeli-house is een fijne plek om je terug te trekken en tegelijkertijd een mooie ruimtedeler. De kindermeubels van het Noorse Kinkeliane hebben mijn hart gestolen. De sympathieke Grethe Sivertsen en haar team weten op perfecte wijze de behoeften van het kind met esthetiek te combineren. Het meubilair is geïnspireerd door kindertekeningen van huizen, de Scandinavische design traditie en de Noorse regelgeving rond kinderopvang. Ontworpen voor de kinderopvang, maar ook prachtig voor thuis.

De jonge Zweedse Ida Elisabet Liffner and Weiwei Persson vormen samen HisoHiso. Met hun illustraties willen kinderen uitdagen tot spel en verhalen tot leven brengen. Voor een studieopdracht (de dames studeren Child Culture Design) bedachten ze deze hut om kinderen een eigen veilige ruimte te geven op openbare plekken die spannend voor hen kunnen zijn, bijvoorbeeld de wachtruimte van de tandarts. Bijzonder: de lampjes in de hut bedienen kinderen met hun stem. 

Heb je niet zo veel ruimte? Een flexibele verstopplek die zowel thuis als in kindercentra een plek verdient, is de tent. Voor tenten op maat en volledig naar je eigen wens kun je terecht bij Grietjes & Pietjes. Niet alleen voor tipi’s, maar ook voor tafeltenten en hangtenten.

Tot slot, verstoppen en lezen gaat prima samen. Hoe stoer is deze grot van Our Children’s Gorilla?

One thought on “Vijf van Studio Ministek – week #25: Verstoppen!

  1. Pingback: Vijf van Studio Ministek – week #34: Tweeling! | Studio Ministek

Comments are closed.