Vijf van Studio Ministek – Oh, dennenboom!

Sint weg, boom er in: In veel huizen staat inmiddels een opgetuigde kerstboom. Heb je een kleine ballendief, geen zin om in augustus nog naalden tegen te komen, of ben je gewoon in voor iets alternatiefs? Lees dan vooral verder, want in deze Vijf van Studio Ministek staat de dennenboom centraal.

Een kerstboom op je eigen kamer is natuurlijk hartstikke stoer! Een leuk projectje waar kinderen zelf mee aan de slag kunnen is het maken van een kerstboom van washi of masking tape. Dochterlief testte het vanmiddag uit in onze gang. Easy peasy. En mocht je toch behoefte hebben aan instructies, dan vind je die hier.

Ook handig is deze ‘stokjes’ boom. Dit exemplaar is van het Deense Finders Habitat, maar je kunt er natuurlijk ook je eigen creativiteit op los laten. Zonde trouwens om hem na de kerstdagen te verbannen naar de zolder: de rest van het jaar is het een handige plek voor kleren, sieraden en ander losslingerend geneuzel.

Om je definitief te overtuigen van het feit dat de dennenboom ook potentie heeft buiten de kerstperiode, deel ik dit gave beddengoed van het Zweedse Fine Little Day. Voor als je iets meer lef hebt: ze leveren ook behang met dezelfde print. Liever wat strakker en kleuriger? Plant dan je eigen bos met dit mooie behang van Kek Amsterdam.

Het is een beetje valsspelen, want een dennenboom is natuurlijk niet wat je ziet hier in het midden van de tafel. Maar wat een super idee om sfeer te brengen in een groepsruimte (thuis kan natuurlijk ook – mits je een flinke kamer tot je beschikking hebt). De boom laat zich makkelijk aanpassen aan seizoenen, festiviteiten en thema’s, waarbij je de kinderen natuurlijk de hoofdrol laat spelen bij de aankleding.

Volg jij Studio Ministek al op Facebook of Twitter? Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste Vijf van Studio Ministek en meer. Wil je weten hoe je de inrichting van je huis of kinderdagverblijf beter kunt afstemmen op de behoefte van kind(eren)? Of wil je dat de wachtruimte in je praktijk een fijne en ontspannen plek voor kinderen wordt? Of heb je een andere vraag rond kind en interieur? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.