Vijf van Studio Ministek – Deens design voor kinderen #1

Vorige week was ik in Kopenhagen. Na een dag hard werken had ik de volgende dag nog een paar uur tot mijn vlucht naar Amsterdam zou vertrekken. Nadat ik eerst voor dochterlief overwegend roze blokjes had staan scheppen in de LEGO Store, kon mijn designtocht beginnen. Alleen al in Illums Bolighus, hèt design warenhuis van Kopenhagen, kwam ik zoveel bekend en minder bekend moois van Deense bodem tegen, dat ik op z’n minst twee blogs kan vullen. Vandaag #1!

Als eerste liep ik een knalgeel ledikantje tegen het lijf met een hoog “hebben!”-gehalte. Flexa Play stond er bij. Dat zei me niets. Er ging zelfs geen belletje rinkelen. Of eigenlijk wel, maar ik dacht ik alleen maar aan blikken verf. Google hielp me uit de brand. Flexa bleek een gevestigde Deense kindermeubelfabrikant en tot mijn verrassing…zo’n beetje overal in Nederland verkrijgbaar. Doe je voordeel er mee, want Play is een hippe collectie in fijne Scandinavische pastels.

Als je een beetje retro-minded bent, gaat je hart vast sneller kloppen van de kindermeubels van We do wood. Net als hun andere meubels, zijn stoel Lilly en bureau Geo gemaakt van duurzaam bamboehout. Geo kan later als bijzettafel kan dienen: handig! Op de website van We do wood vind je een aantal adresjes van Nederlandse retailers.

Ook de ontwerpen van BudtzBendix (leuk voor Scrabble) hebben een vleugje retro, maar doen het ook erg goed in een minimalistisch interieur. De meubels groeien mee met het kind. Zo ging deze speeltent eerst als commode door het leven. O.a. verkrijgbaar via ScandinaviëXS.

Tegenover de BudtzBendix commode staarden de kleurrijke en aaibare ZooperPets van WhatWeDo me aan. De gedachte achter het ontwerp is dat design voor kinderen natuurlijk grote aantrekkingskracht op henzelf moet hebben, maar dat het ook esthetisch aantrekkelijk moet zijn voor volwassenen. De ZooperPets laten zien dat die twee uitgangspunten prima samengaan. In Nederland tik je deze royale kussens op de kop bij uit ‘t Noorden.

Ook bij uit ‘t Noorden verkrijgbaar is OYOY, een jong Deens merk. De producten hebben een herkenbare Scandinavische stijl, en met hier en daar een Japanse twist is dit een lekker fris merk dat gebruik maakt van mooie materialen. Deze grappige en functionele placemat komt uit de kindercollectie MINI OYOY. Als je ‘m niet gebruikt, hang je ze gewoon op aan het gat.

Wordt vervolgd!